Σελίδες

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ!!

Και δεν είσαι η μόνη!
Ο χωρισμός είναι μία από τις πιο δύσκολες φάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου, είναι μια απώλεια που στοιχίζει πάρα πολύ στον ανθρώπινο ψυχισμό, κυρίως εάν ο χωρισμός δεν είναι δική σου απόφαση.
Γι' αυτό το λόγο οι άνθρωποι συνηθίζουν να μην αποδέχονται την κατάσταση και να μένουν κολλημένοι στο παρελθόν βασανίζοντας τον εαυτό τους ακόμη περισσότερο.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το χωρισμό σου πιο εύκολα και να ετοιμάσεις τον εαυτό σου για μια νέα και σίγουρα καλύτερη αρχή:

1. ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ
Το ξέρω ότι σου είναι δύσκολο, σου λείπει πολύ και η φράση "να μείνουμε φίλοι" είναι η μόνη σου παρηγοριά. Είναι, όμως, τελείως λάθος κίνηση. Η απόσταση μεταξύ σας είναι απαραίτητη είτε για να ξεπεράσετε σταδιακά ο ένας τον άλλο, είτε για να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε ο ένας χωρίς τον άλλο. Και η απόσταση είναι και τηλεφωνική. Τα τηλέφωνα και τα βραδινά μηνύματα δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να τρέφουν ψευδαισθήσεις. Και αν σε πάρει εκείνος, μη διστάσεις να τον ρωτήσεις τι θέλει από σένα. Δε θα σε βοηθήσει να κρέμεσαι από ψεύτικες ελπίδες. Ξέρεις πολύ καλά ότι το μυαλό σ' αυτές τις περιπτώσεις παίρνει ένα απλό "Γεια σου, τι κάνεις;" και το μετατρέπει σε "Είμαι ακόμα ερωτευμένος μαζί σου, σε θέλω πίσω".

2. ΒΓΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
Ναι, είναι κλισέ. Αλλά δεν παύει να είναι και διαπιστωμένη λύση. Μπορεί να είσαι χάλια, να μην μπορείς να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου και να θέλεις να κλειστείς στο δωμάτιό σου αγκαλιά με μια σακούλα τσιπς, αλλά με αυτό δεν θα κερδίσεις τίποτα -εκτός από μερικά κιλά! Βγες έξω με φίλους (που σίγουρα τους είχες χάσει τον τελευταίο καιρό) και προσπάθησε να ξεχαστείς. Ακόμα και μια ώρα ξεγνοιασιάς είναι σημαντική για να σε βοηθήσει. Όσο περνούν οι μέρες θα ξεχνιέσαι όλο και περισσότερο.

3. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΟΥ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΣΤΟΝ ΘΥΜΙΖΕΙ
Τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα, προσπάθησε να κοιμάσαι σε μια φίλη σου, να αλλάξεις παραστάσεις. Μην πηγαίνεις στα μέρη που συνηθίζατε να πηγαίνετε μαζί και κρύψε πράγματα που στον θυμίζουν: δώρα, κουκλάκια, ρούχα κλπ.Δεν χρειάζεται, βέβαια, να πετάξεις πράγματα ή να σκίσεις φωτογραφίες. Είναι καλύτερα να τα κρύψεις κάπου, διότι στο μέλλον μπορεί να τα χρειαστείς!!

4. ΓΥΜΝΑΣΟΥ
Είναι επιστημονικά εξακριβωμένο ότι η γυμναστική βελτιώνει τη διάθεση. Γράψου στο γυμναστήριο. Έτσι και καινούριο κόσμο θα γνωρίσεις και θα γίνεις και κορμάρα -και ακόμα και αν τώρα δε σε νοιάζει το θέμα των κιλών, σε 2 μήνες θα σε νοιάζει και θα σε καίει, πίστεψε με!!!!

5. ΦΑΕ ΣΩΣΤΑ
Υπάρχουν τροφές που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Εντάξει, μην περιμένεις ότι τρώγοντας ένα καρότο θα πετάς από τη χαρά σου, αλλά μακροπρόθεσμα θα βοηθήσουν να φτιάξει λίγο η ψυχολογία σου. Κάποιες από τις τροφές που θα σε βοηθήσουν είναι: στήθος κοτόπουλο, σολομός, όσπρια, χόρτα, ξηροί καρποί, καφέ ρύζι, πλιγούρι, ρέγκα, πέστροφα, σαρδέλες, τόνος, συκώτι, κρόκος αυγών. Γενικά φρόντισε να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β12 και D, φολικό οξύ, σελήνιο και ωμέγα-3 λιπαρά.

Είναι πολύ φυσιολογικό ότι θα περάσεις το στάδιο της απελπισίας που δε θα θέλεις να κάνεις τίποτα για να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Κλάψε και ξέσπασε όσο μπορείς, αλλά σιγά σιγά προσπάθησε να επιβάλλεις στον εαυτό σου να προχωρήσεις μπροστά. Και να θυμάσαι πάντα ότι αφού μια σχέση τελείωσε σημαίνει ότι δεν σου ταίριαζε εξ αρχής.

Εάν θέλεις να μιλήσεις για την εμπειρία σου ή χρειάζεσαι συμβουλή για οτιδήποτε στείλε μας mail στο 4thenewwoman@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου